Μαρ 11, 2020

Πως να διαβάσω τα google analytics

Sessions

Τα sessions είναι ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν τον ιστότοπό σας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό μετράει τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και τους νέους επισκέπτες.

Όταν μοιράζεστε με την ομάδα ή τους πελάτες σας τον αριθμό των ατόμων που επισκέφτηκαν έναν ιστότοπο, αυτή είναι η μέτρηση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Users

Οι users είναι παρόμοιοι με τα sessions, αλλά αν κοιτάξετε κάποιο λογαριασμό αναλυτικών στοιχείων, θα παρατηρήσετε ότι ο αριθμός αυτός είναι πάντα μικρότερος.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η μέτρηση παρακολουθεί τον αριθμό των “μοναδικών χρηστών” που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο σας κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Bounce Rate

Κάνοντας κάποιον να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας είναι μόνο η μισή μάχη. Ο στόχος θα πρέπει να είναι ο χρήστης να συμμετέχει μετά την επίσκεψή του.

Το bounce rate μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε αν αλληλεπιδράτε με τους επισκέπτες σας ή όχι.

Το bounce καταγράφεται όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας και δεν κάνει καμία ενέργεια.

Επισκεψη στο Contact Page

Η αναλογία επισκέψεων / επαφών εξετάζει τον αριθμό των επισκέψεων που έχετε στον ιστότοπό σας σε σύγκριση με τον αριθμό των επαφών που δημιουργείτε.

Κατά μέσο όρο, θέλετε αυτός ο αριθμός να είναι περίπου 2%. Αν ο αριθμός είναι χαμηλότερος πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπο για μετατροπές.

Referring Domains

Τα referring domains εξετάζουν τον αριθμό των ιστοτόπων που συνδέονται με εσάς. Στην πραγματικότητα, αυτό σας δίνει μια καλύτερη ιδέα το πόσο υγιές είναι το link του ιστοτόπου σας.

Θέλετε να έχετε μια ποικιλία από referring domains που παραπέμπουν στον ιστότοπό σας και πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο ή σε σχετικό τομέα με εσάς.

Source / Medium

Το Source/Medium σας βοηθούν να καταλάβετε από πού προέρχεται η επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σας. Το Source αναφέρει τη θέση της τοποθεσίας των χρηστών πριν δουν το περιεχόμενό σας, όπως μια μηχανή αναζήτησης ή άλλος ιστότοπος.

Το Medium δείχνει τον τρόπο με τον οποίο έφθασαν οι χρήστες στο περιεχόμενό σας.

Demographics

Τα demographics σας λένε περισσότερα για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον ιστότοπό σας, δίνοντάς σας ηλικίες και φύλο.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν ψάχνετε να καταλάβετε αν προσελκύετε τη σωστή βάση χρηστών στον ιστότοπό σας.